Az egyik legfinomabb rámen leves Budapest belvárosában biztos, hogy a Ramenkában kapható, a zsidó negyed zeg-zúgos, hangulatos, pubokkal zsúfolt utcájában a Kazinczyban, szemben a Szimplával. A hely, amely a tokiói levesről kaphatta a nevét, mindig teli van. Pici, egyszerű, letisztult design jellemzi, amiben csak egy pult választja el a konyhát az étkező résztől, így amikor belépünk a helyre, érezhetjük a rámen leves különleges illatát. Berendezés különlegessége rögtön szemet szúr mindenkinek, amely a Numbernow csapatának köszönhető: http://www.numbernow.org/ramenka.

De mi is az a rámen? Japánul: ラーメン
Jelentése tésztaleves, alaplével. Egyes feltevések szerint Kínából származik, míg mások szerint a XX. században találták fel Japánban. Ramenkában sertéshúsos, csirkés, marhahúsos, tengeri herkentyűs (rák, kagyló), bárányos és persze vegetáriánus változata is kapható. Tojással, sárgarépával, falfülgombával, babcsírával, házi készítésű tésztával, hagymával, kínai kellel gazdagítják a gigantikus tálba kihozott forró levest. A húsléalapot 5-6 órán keresztül főzik, ebbe kerülnek a kívánság szerinti hozzávalók.


A Ramenka egyre menőbb, délidőbe alig lehet ülőhelyhez jutni, és kiadós adagoknak köszönhetően, éhesen még senki sem távozott. Csalóka az egy tál leves fogalma, mert én még sose tudtam megenni az egész adagot, de ahogy körbenéztem, másoknak is teli lett a hasa. A tokiói leves ízei jóval laktatóbbak a megszokott magyar marhahúslevesénél, összehasonlíthatatlan a magyar konyhával mind az elkészítése, mind pedig az elfogyasztása. Evéshez ajánlott a pálcika használata, a tányér mellé adott fakanál ugyanis alkalmatlan arra, hogy a hosszú vastag tésztát kikanalazza az ember.
kép forrása: octogon.hu
Aki egyszer kipróbálta az biztos, hogy visszajáró vendég lesz.
Ha tetszett a blog, kövess minket a Women Public Life facebook oldalán:
Kattints a linkre és likeold az oldalunkat: https://www.facebook.com/WoPoLife